ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Četvrtak | 20.06.2019

IZLET GODINE – LJEPOTE BOSNE

POLAZAK: 20.06.2019. (četvrtak) u 7,00 h ispred hotela “Turist”     

 

Plan puta:

Iz Varaždina krećemo u 7,00 h vozimo se autoputom Varaždin-Zagreb- Stara Gradiška gdje prelazimo granicu i put nas vodi prema Vitezu preko Banja Luke,Jajca, gdje se usput zadržavamo na kraćoj pauzi.

Susret s domaćinima pred prodajnim centrom “FIS” te odlazak u selo Gornju Večerisku  gdje ostavljamo autobus te vozilima domaćina odlazimo u planinarski dom,smještaj,večera u organizaciji domaćina i druženje prema želji.

 

21.06.2018. PETAK :  GUČA GORA

Ustajanje u 6,30, doručak u 7 sati,a u 7,30 polazak do sela Gornja Večeriska odakle u 8 sati krećemo prema Guča Gori.

U 9 sati posjet poznatom samostanu Guča Gora,druženje s lokalnim planinarima u samostanu uz kratku prezentaciju samostana i samostanskih izložaka.Ovdje se dijelimo u dvije grupe lakšu i težu:

LAKŠA GRUPA : kreće iz Guča Gore (680 mnv) preko sela Radonjića (900 mnv) do planinarskog doma “Košare” (1.246 mnv).Duljina trase 2,5 sata,povratak do autobusa 2 sata.

TEŽA GRUPA: kreće iz Guča Gore (680 mnv) preko Carina ili preko Bikoša te vrši uspon na HUM (1.362 mnv) pa preko Konske u planinarski dom Košare (1.246 mnv).

U domu se sreću obadvije grupe, ručak iz ruksaka ili u dogovoru sa PD ”Guča Gora” varivo po cijeni cca 5 KM (20,- kn). U domu se nude sve vrste pića.

 

Povratak prema dogovoru,a  u povratku posjet lokalnom OPG “Kod Košče” gdje se može kupiti ovčji sir,a mogu se konzumirati i razna pića po pristupačnim cijenama.

 

Povratak u Zaselje – planinarski dom predviđen je oko 19,30, dok se večera planira u 20 sati. Nakon večere prijateljsko druženje s domaćinima.

 

 

22.06.2019. SUBOTA: RADUŠA

Ustajanje u 6,30, doručak u 7 sati, a u 7,30 prevoz minibusevima do autobusa koji je smješten u selu Gornja Večeriska te u 8 sati polazak na planinarsku turu Raduša s najvišim vrhom

IDOVAC (1.956 mnv) uz pratnju vodiča HPD”Viteza.Nakon dolaska u selo Pidriš dijelimo se u dvije grupe:

LAKŠA GRUPA: Iz sela Pidriš (950 mnv) polazimo u 9,30 sati do vrha Zekina gruda (1.356 mnv), odmor kod planinarske kuće uz ručak iz ruksaka ili varivo u dogovoru sa PD”Raduša)

po cijeni od 5 KM (20,- kn) uz ponudu pića u planinarskoj kući.

Po završetku odmora i ručka preko Pala dolazimo do skijališta “Raduša” gdje se susrećemo s težom grupom.

Restorani na skijalištu nude hranu i piće,ako netko bude zainteresiran za kunzumaciju što će se dogovoriti na terenu.Uspon do Zekine Grude traje 1,5 sat kao i povratak, što znači cca 3 sata hoda.

TEŽA GRUPA:Kreće sa skijališta “Raduša” (1.300 mnv) prema najvišem vhu Idovcu (1.956 mnv ). Uspon traje 3 sata kao i povratak s vrha 3 sata.Ručak iz ruksaka,povratak u doma na

večeru koja se predviđa oko 19 sati.

 

22 i 23.06. na području LAŠVANSKE DOLINE hodočasti se pješice u Jajce s prenočištem u mjestu Dobretić.Trasa je duga 65 km,ako ima zainteresiranih može im se pridružiti.

 

23.06.2019.NEDJELJA: JAHORINA

Standardna procedura,ustajanje, doručak,odlazak prema autobusu i polazak za Jahorinu preko Sarajeva i Pala gdje se po dolasku opet dijelimo u dvije grupe:

LAKŠA GRUPA:Odlazak do vidikovca s visinskom razlikom od 200 mnv,povratak i uživanje u prekrasnoj prirodi Jahorine uz niz restorana s domaćim specijalitetima.

TEŽA GRUPA:Penje najviši vrh Jahorine Ogorjelicu (1.916 mnv) za što je potrebno cca 1,5 sati hoda + povratak te uživanje u ljepotama duž cijele planine.Povratak prema dogovoru na

večeru (roštilj,čevapi,kobasice ) uz Ivanjsku vatru i druženje.

 

24.06.2019.PONEDJELJAK:LOKALNI USPON

Ponedjeljak će biti organiziran prema vremenskim prilikama,umoru planinara ili eventualnim drugim uvjetima,a od tri mogućnosti odlučit ćemo se za jednu

– Lokalni uspon –   Vitez-Bučička ravan-boravak u planinarskom domu na Bučičkoj ravni

– Lokalni uspon – posjeta Kreševu,uspon na Lopatu (ukupno 5 sati hoda), posjeta izložbi minerala i kod Kreševskog citrina

– Posjet Sarajevu

Povratak,večera i druženje uz živu glazbu.

 

25.06.2019.UTORAK:POVRATAK

Ustajanje,pakiranje,spremanje soba,doručak te odlazak do Čardaka u restoran Ribica na kavu i rastanak s našim domaćinima te polazak za Varaždin.

Vrijeme dolaska u Varaždin ovisiti će o prelasku granice.

 

Oprema:                    dobre planinarske cipele,štapovi,mogućnost lošeg vremena (zaštita od vjetra,kiše,) slojevita odjeća

Prehrana:               dijelom iz ruksaka, dijelom u planinarskom domu

 

OBAVEZNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA

 

CIJENA SMJEŠTAJA :   120,-  kn po danu što iznosi 600,- kn za 5 dana,a uključuje

                                                        – doručak

                                                        – večeru

                                                        – noćenje

                                                        – prijevoz na dom

                                                        – prijevoz od doma

                                                  

 PLAĆANJE SE VRŠI PO DOLASKU U DOM

 

CIJENA PREVOZA:

 

Aktivisti                                200,-  kn                                                     

  Članovi Hpd”Miv”-a            300,-  kn                                                                                                  

  Ostali                                    400,-  kn  

 

AKONTACIJA 100,- KN

 

PLANINARSKI DOM U ZASELJU NUDI UGODAN SMJEŠTAJ, S DNEVNIM BORAVKOM,   DVA KUPATILA S TOPLOM VODOM I TOALETOM,KUHINJOM,ČISTOM POSTELJINOM,

VIŠEKREVETNIM SOBAMA.

PIĆE PO PRISTUPAČNIM CIJENAMA (PIVO I SOKOVI 8,- KN, VINO 40,- KN LITRA)

 

U SLUĆAJU NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI VODIČI MOGU IZMJENITI PLAN. SVAKI SU-   DIONIK IDE NA VLASTITU ODGOVORNOST,A U SLUĆAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE NE VRAĆA I SVATKO SEBI NALAZI ZAMJENU.

 

 

 

 

Vodiči:Jadranka Čoklica    098/17 43 755

 

Goran Tišljar    099/44 69 822

 

PDF programa možete preuzeti OVDJE!