Informativni list za Studeni

Poštovani članovi!

Na linku možete pogledati i preuzeti (za tisak u PDF-u) Info list za mjesec rujan.

O programima izleta i ostale informacije pratite na Vašoj internet i Facebook stranici!

Bliži se kraj godine kada počinju pripreme planova za iduću 2020. godinu koja će biti u znaku obilježavanja 40. obljetnice rada HPD “MIV” Varaždin. Na zadnjem Upravnom odboru određeni su termini za naše dvije društvene tradicionalne godišnje aktivnosti. Tako će se 1. veljače održati 33. Planinarska noć MIV-a u hotelu “Turist” a 31. svibnja, Dan planinara MIV-a u Varaždinskim Toplicama, uz koji ćemo biti domaćini 63. Sleta planinarskih društava Hrvatskog Zagorja kao i domaćini 252. Savjetovanja delegata tih društava. Na Svečanoj Skupštini u ožujku dodijeliti će se priznanja Društva dok se se priznanja Hrvatskog planinarskog saveza zaslužnim članovima dodijeliti na Danu planinara MIV-a.

Dvije akcije Hrvatskog planinarskog saveza zakazabe su za 6. i 7. lipnja, kada će se održati Dani planinara Hrvatske na Učkoj u organizaciji PD “Opatija” iz Opatije a 13.lipnja organizira se tradicionalni pohod na najviši vrh Hrvatske na Dinaru.

Pozivamo članove da pomognu u pripremi programa izleta za 2020. godinu u kojoj ćemo povodom 40. obljetnice organizirati niz atraktivnih izleta. Svoje pismene prijedloge možete poslati u odgovoru na ovu mail adresu ili srijedom, 23 i 30.11.  na sastancima članova društva u Trakošćanskoj ulici 24 od 18.00 do 19.30 sati. Prijedlozi se moraju dati do kraja mjeseca listopada.

Broj članova društva i dalje rekordno raste i sada iznosi 1879 članova, od toga 991 djece osnovnoškolaca i studenata, 270 umirovljenika i 618 zaposlenih članova. Ovim putem pozdravljamo uz sve nove članove i novi ogranak sekcije Čevo vrtića “Bambi” iz Novog Marofa sa ograncima u Ivancu i Sračincu.

Hrvatski planinarski savez uvodi nove članske iskaznice u formi ID plastične kartice sa samoljepivim markicama sa istim iznosom članske naknade.

Posredstvom članske markice članovi HPS-a osigurani su za slučajeve invaliditeta i smrti. Radi brojnih upita, na webu HPS-a u prvom dijelu ove godine objavljene su podrobne upute o ostvarivanju članskog osiguranja, kao i police osiguranja. Sve to dostupno je na adresi: https://www.hps.hr/info/osiguranje-clanova/.

Svima želimo što više lijepih izleta i druženja u ljepotama planinske prirode kao i ugodan godišnji odmor svima koji imaju priliku koristiti ga!

Informativna sekcija!