Hrvatsko planinarsko društvo MIV Varaždin

Najbolja planinarska udruga u 2014. godini od 333 članice HPS-a

Gospodarska komisija

Gospodarska komisija obavlja sve aktivnosti oko poslovanja i upravljanja planinarskom kućom "M.Hirtz" u Jablancu

Gospodarska komisija obavlja sve aktivnosti oko poslovanja i upravljanja planinarskom kućom “Miroslav Hirtz” u Jablancu.

Planinarska kuća pogodna je za godišnje odmore planinara jer se nalazi na 26-metarskoj stijeni iznad mora, te je ishodište za planinarske ture na Velebit i otok Rab, a niz lijepih planinarskih staza ima u okolici kuće.

Svake godine pred sezonu organiziraju se radne akcije na poboljšanju uvjeta boravka u kući te vrše dežurstva tokom sezone.

 

PLANINARSKA KUĆA “M. Hirtz” U JABLANCU

VAŽNA OBAVJEST ZA 2022-gu godinu!!!

Nažalost još nije riješeno pitanje upravljanja sa planinarskom kućom “M.Hirtz” u Jablancu kojom smo mi upravljali preko 40 godina. Nismo mogli prihvatiti prijedlog ugovora HPS-a a isti nije prihvatio naš prijedlog i tako tjedan dana prije otvorenja sezone još ne znamo što će biti! Trenutno ne primamo rezervacije za nočenje. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju! Sve upite vezano za planinarski dom na : hpdmiv@gmail.com

Planinarska kuća otvorena je od 1. svibnja do 30. rujna. Kuća ima 3×4, 1×3, 1×2 i 1×5 i 1×10 ležaja, ukupno 32, uz mogućnost postavljanja više pomoćnih ležaja tako da kuća može primiti veću grupu planinara na noćenje u mjesecu svibnju, lipnju i rujnu, a iznimno u srpnju i kolovozu.

Spavaonica sa 10 ležaja van sezone koristi se kao sklonište koje je dostupno svima. Za noćenje se upotrebljava vlastita posteljina uz mogućnost najma, a za pripremu hrane na raspolaganju su dvije kuhinje sa punom opremom, štednjacima i hladnjacima.

Kuća ima dva sanitarna čvora i kupaonicu te blagovaonicu.

Plakat Godišnji odmor u Jablancu 2021

Cjenik za 2021

MIV-dom-Jablanac

Jablanac118      Jablanac119

Jablanac120      Jablanac121

Jablanac122      Jablanac123

Jablanac124      Jablanac125

Jablanac127