ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Subota | 25.05.2013

Žumberak – Dani planinara Hrvatske

DANI PLANINARA HRVATSKE – Planinarska kuća VODICE – ŽUMBERAK
Dani Hrvatskih planinara pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića održat će se 25. i 26. svibnja 2013. godine. Dani planinara u trajanju od dva dana biti će ispunjeni raznovrsnim programom. Organizatori su HPS i PD “Dubovac“ Karlovac.
HPD“MIV“ za svoje članove organizira izlet u subotu kada je glavnina događanja.
POLAZAK: 25.svibnja 2013. u 6:00 sati – ispred Hotela „Turist“

Nakon polaska iz Varaždina krećemo se autocestom Zagreb-Karlovac izlaz Jastrebarsko, pa po staroj karlovačkoj do skretanja za Krašić, Pribić, Kostanjevicu do Sošica gdje svi planinari izlaze i uključuju se u daljnji tok događanja. Program događanja je slijedeći:
8 – 10 sati: okupljanje planinara

9 – 10 sati: polasci na organizirane izlete:
– Sveta Gera–Boljara–Vodice (lakša tura 5 h);
– Sveta Gera–Ravna Gora–Vodice (teža 6 h); Jazovka–Sopotski slap–Vodice (2 h);
– Pliješ ( 40 min).

17  sati: SVEČANOST OTVORENJA – VODICE

Povratak  u Varaždin planira se oko 21 h.

PREHRANA: besplatni ručak (grah) za sve sudionike od 13:30  – 16:30 sati. Tijekom cijelog susreta ponuda ostale prehrane i pića po popularnim cijenama na Vodicama i pića na Svetoj Geri.  (Napomena: u Sošicama nema trgovine)
OPREMA: Standardna planinarska oprema (gojzerice, štapovi, zaštita od sunca, kiše).

Sveta Gera , planinarska kuća Vodice i sklonište Sv. Gera kontrolne su točke HPO-a i HPK.

Svi sudionici izleta moraju imati ovjerenu planinarsku iskaznicu za 2013 g.
Svaki planinar polazi na izlet na vlastitu odgovornost!

ŽUM 1

ŽUM2

ŽUM3

Izvještaj

Žumberak – 25.05.2013.god – Dani planinara Hrvatske

Na Dane planinara Hrvatske išlo je 48 planinara. Dan je bio pravi planinarski, tako da smo imali i sunca i oblaka i kiše, soliku i poneku pahulju snijega. Uz hodanje makadamom, šumskim stazama bilo je i blata, poneko poskliznuće  i pranje gojzerica. Sve to uz oko 18 prijeđenih kilometara doprinijelo je umornom zadovoljstvu i spavanju, u autobusu na povratku kući.

Krenuli smo u 6:00 sati s parkirališta Hotela Turist. Autocestom do Jastrebarskog, zatim preko Krašića do Sošica. Jutarnju kavu i kratki odmor napravili smo u Krašiću. Iz Sošica smo krenuli u 9:30 sati u dvije grupe, jedna na Svetu Geru a druga prema domu u Vodicama.

Prva grupa je na Svetu Geru stigla oko 11:45 sati, po oblačnom i povremeno sunčanom vremenu, idealnom za planinarenje. U crkvi Svetog Ilije na vrhu održala se misa za planinare. Naglo pogoršanje vremena sa kišom, solikom i grmljavinom, grupa je provela u crkvi i pod krovom uz crkvu. Grupa je oko 13:30 sati krenula prema domu Vodice, gdje su bila glavna događanja. U dom je grupa došla oko 15:30 sati, na mjestima po vrlo klizavoj stazi. Uz grah, u organizaciji domaćina, te druženje sa planinarima drugih društava oko 16:30 sati krenuli su prema autobusu u Sošicama. Druga grupa je išla direktno do doma, a zatim iz doma na vrh Pliješ, nedaleko od doma, jedan dio grupe vratio se direktno u Sošice, a drugi se dio grupe preko Sopotskog slapa vratio u Sošice. Tamo su se sve grupe sastale i oko 18:00 sati krenuli smo za Varaždin. U Varaždin smo došli, prema planu u 20:30 sati.

Izvještaj sastavio: Sekulić Srećko, vodič društvenih izleta HPS-a

Slike možete pogledati u Picasaweb albumu na linku…