ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Nedjelja | 12.09.2021

UŠĆE MURE – ŠODERICA

SEKCIJA STIJ HPD“MIV“ VARAŽDIN

UŠĆE MURE – ŠODERICA

  Nedjelja 12.09.2021.

 POLAZAK: 8,00 sati ispred hotela „Turist“.

 

PLAN PUTA:

Vozimo se do Oporovca na dravskom jezeru, tu izlazimo iz autobusa i laganom šetnjom idemo prema HE Dubrava, uz nasip jezera. Duljina hodanja je oko 7 km. Autobus će čekati i kada krene moći će stati onima koji budu kraće pješačili.

Zatim idemo do Legrada i ušća Mure u Dravu koji se nalazi u blizini. Po razgledu ušća i zaštićenog krajolika idemo autobusom na Šodericu.

 

Ušće Mure u Dravu najljepši je dio Drave u Hrvatskoj. Očuvana priroda, raznolikost biljnog i životinjskog svijeta i brojnost njihovih vrsta posebnost je ove prirodne atrakcije. Ljeti ovo popularno mjesto se pretvara u kupalište i okupljalište ribolovaca. 

 

Jezero Šoderica je umjetno jezero u blizini Đelekovca i udaljeno je od dravske obale oko 400-500 metara. Podzemlje Šoderice prihranjuje rijeka Drava.

Na jezeru se odvijaju različiti turistički sadržaji, a na približno 1500 metara sjeverne obale jezera uređene su plaže. U zaleđu je smješteno vikend naselje od približno 400 objekata, a na plaži se nalazi ugostiteljski objekt i dječija i sportska igrališta. 

 

POVRATAK: Povratak u Varaždin po dogovoru, a  predviđen je oko 15 sati

 

PIĆE I HRANA: Iz vlastitog ruksaka a moguće u restoranu na Šoderici.

 CIJENA :     40 kn.

 

SVAKI PLANINAR POLAZI NA IZLET NA VLASTITU ODGOVORNOST, UZ PLAĆENU ČLANARINU ZA 2021.GDINU, TE OBAVEZNU ZDRAVSTVENU I PLANINARSKU ISKAZNICU

 

Vodič:       Srećko Sekulić 095/86 10 159

                                        PDF programa možete preuzeti OVDJE!