NOVI IZLETNOVI IZLET

Subota | 11.06.2022

Svilaja-Kijevski bat-Kudin most ( 11.06./12.06.2022. )

Svilaja-Kijevski bat-Kudin most 

( 11.06./12.06.2022. )

Subota,11.06.2022.

POLAZAK: iz Varaždina (kod groblja) u 00:30 sati, sa autobusom, autocestom, sa pauzama po potrebi, do izlaz Sveti Rok, dalje pravac Gračac-Knin-Kijevo. Izlazimo, te krećemo prema stazi(490 mnv) za vrh Kijevski Bat (HPO)-1206 mnv).Uspon traje od 2h-2h30 min. Sa stjenovitog vrha pruža se pogled na vrhove Dinare, vrh Svilaje, ..Nakon pauze na vrhu silazak do busa. Treba nositi hranu i dosta tekućine, te ZAŠTITU od vjetra, sunca i kiše.

Plan za dalje je odlazak busom do grada Sinja,  razgled atraktivnih lokacija po gradu ili samo kupovina, ovisno o raspoloživom vremenu.

Nakon toga vozimo se preko Hrvaca do naselja ZELOVO (800 mnv) ,te još 5km do planinarske kuće Orlove stine (1065 mnv) podno vrha Svilaje. Tu budemo noćili.

 

Nedjelja,12.06.2022.

 RANO ustajanje(5:30) i doručak, planinarenje do vrha Svilaje(HPO)-1508 mnv. Uspon traje 2h-2h30min, pauza na vrhu, gore je lijepi pogled na  Peručko jezero u dolini Cetine i na sve okolne vrhove . Vraćanje do pl. kuće, odmor, spremanje za silazak, pješke do busa.

U planu je odlazak do Kudinog mosta  na Krupi, vožnjom od Zelova preko Gračaca do mjesta GOLUBIĆ. Izlazimo iz busa i pješke se spuštamo do atraktivnog mosta i terena uz rijeku. Zadržavanje  po dogovoru, uspon do busa, polazak za Varaždin, pauze po potrebi. Dolazak u VŽ(kod groblja) u kasnim večernjim satima.

CIJENA PRIJEVOZA (veliki bus):  

270 kn- članovi MIV    

 240 kn- aktivisti MIV      

300 kn-vanjski članovi

                                                                                         

Cijena prijevoza podložna promjeni zbog promjena u cijeni goriva !!!

OSTALI TROŠAK:  100 kn(svi) -noćenje, večera, kava/čaj.

Prijave od dana objave na oglasnoj ploči i webu, prva tri dana prednost za prijavu imaju aktivisti MIV.  

Prijave (srijedom kod vodiča-kontakt osoba,  koji odobrava** ulaz na listu) sa plaćanjem u 2.rate. Akontacija (cijena prijevoza) do 04.05. -rezervacija mjesta u busu. Druga rata do 01.06.-ostali trošak. Nema povrata akontacije !

 

ZAHTJEVNOST: Srednje teška tura ( prvi dan oko 8h vožnje+7h planinarenja//// drugi dan 7h vožnje+7h planinarenja )-potrebna dobra kondicija.

OPREMA: Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, vreća za spavanje, slojevita odjeća, rezervna odjeća za presvlačenje i za kupanje, natikače, jakna sa kapuljačom, zaštita od vjetra, kiše, sunca, naglavna lampa, dnevnik HPO-e). PRIPREMITI  ruksak za polazak na stazu-Kijevski Bat.

PIĆE I HRANA: Hranu i piće za planinarske ture trebate osigurati sami (iz ruksaka).Moguća kupovina u Sinju i Gračacu. Planinarski dom je dobro opskrbljen pićem, a večera (sinjski arambašići )+(kava/čaj- ujutro), su dogovoreni kao paket sa noćenjem.

NOĆENJE: Cijena noćenja po osobi sa važećom planinarskom iskaznicom. Sobe su višekrevetne, deka ima dovoljno.

Kreveti nemaju posteljinu pa predlažem da se nosi VREĆA ZA SPAVANJE +/-jastučnica.

 

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera ,i da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. 

**MOLIM DA UZMETE U OBZIR ZAHTJEVNOST TURE KOD ODLUKE O PRIJAVI.
Vodiči zadržavaju pravo promjene odnosno nadopune plana izleta u skladu s uvjetima na terenu.
Svaki sudionik izleta mora imati uplaćenu članarinu za tekuću godinu.
Obavezno ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu te planinarsku iskaznicu.

Vodič : Vladimir Češnjaj       099 7011646

Kontakt osoba-vodič:

                                      JERKO  MARTINIĆ     jerko.martinic3@gmail.com       098 715 360

                                                                               PRIJAVA – OVDJE!

 PDF programa možete preuzeti – OVDJE!

PREGLED PRIJAVA – OVDJE!