ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Subota | 13.04.2019

Medvednica – Rusov pohod

POLAZAK: 13.travnja  2019. u 7,00 sati  parkiralište Hotela „Turist“.

U organizaciji PD „Nikola Tesla“Zagreb održava od 1993. Godine pohod  pod  nazivom «Tragom 1. izleta PD «Nikola Tesla», a od 2003. godine pod  nazivom „ Rusov pohod“ preimenovan je po nadimku njihovog  zaslužnog člana, inicijatora i pokretača pohoda Antuna Željka Matišina-Rusa koji je preminuo u kolovozu 2002. godine. Očekuje se više stotina planinara iz zemlje i inozemstva.

 

Rekreativna grupa ide autobusom do planinarskog doma na vrhu Medvednice Hunjka gdje će autobus biti parkiran.  Od doma mogu jednosatnom laganom šetnjom doći na vrh Sljemena/TV toranj i razgledati staze „Snježne kraljice“ili direktno krenuti prema PD „Runolist“ na feštu.

Hodačka  grupa izlazi  na parkiralištu kod potoka Bliznec gdje će se obavljati upis sudionika, izdavanje knjižica i kontrolnih listića-tko želi.

 Smjer pohoda: parkiralište kod potoka Bliznec – odmorište na Njivicama (KT-1) – dom na Hunjki (KT-2)  – vrh Sljemena/TV toranj – planinarski dom «Runolist» (KT-3) gdje je cilj pohoda,ovjerava se obilazak pohoda i dodjeljuju priznanja. U domu je organizirana planinarska zabava sa živom glazbom.

Trasa pohoda ima, uz uobičajene planinarske markacije, prigodne oznake s natpisom „Rusov pohod“  i može se prijeći za 4 do 5 sati laganog hoda.

Svi sudionici se okupljaju kod planinarskog doma „Hunjka“, i u 17,00 sati odlazak prema Varaždinu.  Dolazak u Varaždin  oko 20h.

PIĆE I HRANA: Iz vlastitog ruksaka ili u dobro opskrbljenim domovima

OPREMA: Standardna planinarska oprema (gojzerice, štapovi, zaštita od sunca,kiše).

Vodiči zadržavaju pravo promjene odnosno nadopune plana izleta. Svi sudionici izleta moraju imati ovjerenu planinarsku iskaznicu za 2019. godinu. Svaki planinar polazi na izlet na vlastitu odgovornost, što potvrđuje uplatom! Obvezno ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.

 

Zapisujem zainteresirane…uplate primam dva tjedna prije polaska na izlet!

 

CIJENA:            30,00 kn

                                                           

Vodič: Iva Tomac       099/88 242 62

 

PDF programa možete preuzeti OVDJE!