ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Nedjelja | 15.03.2020

Izletnička sekcija

HPD “MIV“, Varaždin

organizira izlet na

Lisca 948 mnv

nedjelja 15.03.2020. godine

POLAZAK: 6:00 sati, ispred hotela Turist, Varaždin

Lisca je panoramski vrh smješten sjeverno od mjesta Sevnice. S vrha, na kojem stoji meteorološka radarska stanica ARSO pruža se predivan pogled na Posavsko – Zasavsko gorje, dio Dolenjske, ali i pogled na daleku unutrašnjost Slovenije, gdje se ističe Veliki Snežnik na jugu. Po lijepom vremenu mogu se vidjeti Julijske Alpe i Triglav, Kamniško Savinjske Alpe, te dio Karavanki. Nedaleko od vrha Lisce nalaze se dva planinarska doma : Jurčkova i Tončkova koča.

Nakon polaska iz Varaždina krećemo prema Ptuju, uz stajanje od 30 minuta za kavu u Tepanju, zatim prema Celju, gdje izlazimo prema Laškom, Rimskim Toplicama, Zidanom Mostu, Radeču do Sevnice gdje ostavljamo autobus u mjestu Breg oko 9:00 sati.

Nakon toga se oko 2 i pol sata penjemo do vrha gdje se kod Jurčkove koče i na vrhu zadržavamo oko 2 sata, a od 14:00 do 16:00 sati se spuštamo do autobusa.

Visinska razlika, na putu u jednom smjeru dugom oko 5.5 km, je oko 750 m.

U povratu prolazimo i nakratko se zaustavljamo na parkingu termoelektrane kod Trbovlja, gdje se nalazi najviša građevina u Slovenija i najviši dimnjak u Evropi ukupne visine 360 m .

Ukoliko bude vremena zaustaviti ćemo se kod tzv. GEOSS kontrolne točke PZS, gdje se u mjestu Slivna, 200 m od gostione Vrabec (žig !) nalazi Geometrično središte Slovenije.

Nastavljamo prema Varaždinu uz stajanje u Trojanama ili Tepanju, kamo se vraćamo oko 22 sata.

CIJENA PRIJEVOZA:

Aktivisti 70 kn
Planinari HPD “MIV” Varaždin 80 kn
Novoučlanjeni i vanjski planinari 90 kn

 

OPREMA: Standardna planinarska oprema (planinarske cipele, štapovi, slojevita odjeća, zaštita od vjetra, kiše ili mogućeg snijega)

NAPOMENA: Zbog slučajeva otkazivanja na nekim izletima, rezervacija mjesta u autobusu se osigurava isključivo prijavom i uplatom pune cijene, na sastancima u prostorijama MIV-a srijedom od 18:30.

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodiči zadržavaju pravo izmjena programa u skladu s uvjetima na terenu.
Svaki sudionik izleta mora imati uplaćenu članarinu za tekuću godinu.
Obavezno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu, te planinarsku iskaznicu.

SVOJE SMEĆE UVIJEK NOSITE U DOLINU!

Vodič izleta : Miroslav Priher miroslav.priher@gmail.com
Drugi vodič : Marina Kopjar kopjarm@gmail.com

Izlet za print u .PDF-u