ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Subota | 28.09.2019

Gola Plješevica – Mrsinj grad

POLAZAK: subota 28.09.2019. u 5.00 h ispred hotela “Turist”

 

HPD Miv sudjelovati će, povodom Dana društva  PD “MRSINJ” iz Korenice,  u  pohodu  na  Golu Plješevicu  i Mrsinj Grad.   

 

Subota :  Iz Varaždina u 5.00 h vozimo se prema Zagrebu,Karlovcu, Plitvicama i Korenici. Zaustaviti ćemo se u toku vožnje prema potrebi,te nakon toga stižemo na okupljanje planinara na parkiralištu restorana KUN-LUN u Korenici. Podijeliti ćemo se u dvije grupe od kuda se kreće u 9.30 h.

 

Prva grupa : kreće na Golu Plješevicu, predvođeni domaćim vodičima, u trajanju od 7-8 sati u oba smjera. Za uspon do vrha Gola Plješivica treba tri i pol do četiri sata u jednom smjeru. put je zahtjevan i potrebna je dobra planinarska kondicija. Uspon kreće  sa 650 m nadmorske visine a završava na 1647 m visokom vrhu Gola  Plješivica. Visinska razlika je oko 1000 m., a duljina staze je oko 14 km. Planirani dolazak na vh oko 13, zadržavanje na vrhu oko 30 minuta.

Gola Plješivica  jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. S vrha je lijep pogled na Bihać a na drugoj strani Plitvička Jezera, Crni vrh i Ozeblin. Na vrhu se nalazi i napušteni vojni objekti sa tunelima.

 

Druga grupa kreće na uspon za utvrdu Mrsinj Grad po nezahtjevnoj stazi. Uspon traje oko 1,5 sat, a po odmoru oko utvrde spuštamo se drugom stazom.

Korenica je inače nastala u podnožju srednjovjekovnog grada Mrsinja koji je bio sjedište Krbavske biskupije u vrijeme tatarske provale u Hrvatsku. Lijepi vidici sa Mrsinj Grada su na Malu Kapelu i Plješevičke vrhove.

 

Domaćini su pripremili od 15:00h ručak (grah 20,00kn ) u restoranu KUN – LUN. A od 16.00 h je mogućnost organiziranja pečene janjetine, po cijeni od 70,00 kn. Uplate, po prijavi, da se može organizirati nabava i pečenje.

 

U večernjim satima održava se u Korenici PLITVIČKA NOĆNA UTRKA prijave na linku:
https://www.stotinka.hr/hrv/događaj/1022, u organizaciji općine Plitvička Jezera i T.Z. općine Plitvička Jezera .

U Korenici nema prikladnog doma za veći broj planinara, pa je smještaj osiguran u dva privatna prenoćišta. Spavanje je u dvo,tro i četvorokrevetnim sobama  po cijeni od 70.kuna. Dio planinara je dogovorio spavanje kod naše Mire u Bjelopolju.

 

Nedjelja : poslije doručka i spremanja stvari, odlazimo autobusom do sela Bunić, gdje krećeno na novomarkiranu stazu od Bunića dio Krbavice. Staza nije zahtjevna i traje oko 3 sata laganog hoda. U Krbavici nas čeka autobus za povratak u Korenicu.

 

Odlazak do restorana Macole u Korenici na okrjepu, i poslije pozdrava sa domaćinima u popodnevnim satima vraćamo se u Varaždin.

 

Planirani dolazak  u Varaždin je oko 21.00h.

 

ZAHTJEVNOST:       Ne zahtjevni planinarski put, za Mrsinj Grad

                                    Srednje zahtjevni planinarski put, za Golu Plješevicu.

 

OPREMA:                  Planinarske cipele, štapovi, mogućnost lošeg vremena (zaštita od vjetra, kiše), slojevita odjeća.

 

PREHRANA: Iz ruksaka ili  u organizaciji domaćina.

 

Svi sudionici izleta moraju imati važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu

i ovjerenu planinarsku iskaznicu za 2019 g.

Svaki planinar polazi na izlet na vlastitu odgovornost !

 

CIJENA PRIJEVOZA:                    bus 49                       bus 30

 

Planinari HPD”Miv-a”                      100-kn.                      130-kn.

Aktivisti  HPD”MIV-a”                       80-kn.                         110-kn.

Vanjski članovi                                 130-kn.                      160-kn.

 

Vodič:            Sekulić Srećko       095/86 10 159

PDF programa možete preuzeti OVDJE!