ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Nedjelja | 04.08.2019

ĐURĐEVEČKI PESKI

POLAZAK: 04.08.2019. (nedjelja) u 8,00 h hotel “TURIST”

PLAN PUTA Polaskom iz Varaždina u 8,00 h vozimo se put Koprivnice i Virja do Đurđevca, gdje se nalazi posebni geografsko – botanički rezervat “Đurđevečki peski” poznati još kao Hrvatska Sahara.

To je zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina, odnosno ostatcima “hrvatske Sahare”. Površinom zauzima oko 20 hektara i dio toga je 1963. godine proglašeno posebnim geografsko-botaničkim rezervatom kao lako prepoznatljivim i jedinstvenim staništem u Hrvatskoj, a s namjerom očuvanja osebujnosti vegetacije, gdje su se u uvjetima života na pijesku mogle razviti i prilagoditi samo određene biljne vrste; među ostalima i preko 300 vrsta leptira. Uz endemske vrste su vidljivi i ostatci pješčanih dina.

Dolazak se predviđa oko 9.30 sati. U Đurđevcu najprije razgledavanje Starog grada i izložbe SALVADORA DALIA, a onda slijedi razgledavanje rezervata, šetnja do razglednog stupa te druženje i igre u pijesku u društvu životinja među kojima su posebna atrakcija tri deve.

Postoji mogućnost obilaska dijela buduće obilaznice PD”Borik” Đurđevac.Nakon obilaska svih lokaliteta odlazak u vinariju na ručak – srneći gulaš ,a kao predjelo pogačice od sira.

Vino po vrlo pristupačnim cijenama.Molim prilikom prijave za izlet prijava i za ručak koji nije obavezan.

 

OPREMA:                 Zaštita od vjetra,kiše,sunca,rezervna odjeća

 

PREHRANA:          iz ruksaka ili u vinariji – srneći gulaš

 

CIJENA PRIJEVOZA:           30,- KN

CIJENA ULAZNICE ZA SALVADORA DALIJA 20,- KN

CIJENA POSJETA DEVAMA 15,- KN 

RUČAK  SRNEĆI GULAŠ             40, KN

 

Vodič:Jadranka Čoklica 098/17 43 755

PDF programa možete preuzeti OVDJE!