NOVI IZLETNOVI IZLET

Subota | 22.01.2022

CJELODNEVNA ZIMSKA TURA IVANŠČICOM, 22.01.2022.

HPD MIV VARAŽDIN

VISOKOGORSKA SEKCIJA

CJELODNEVNA ZIMSKA TURA IVANŠČICOM, 22.01.2022.

(Belečki planinarski put)

BELEČKI PLANINARSKI PUT – OPIS PUTA

Belečki planinarski put je kružna planinarska obilaznica s 10 KT. Put se može preći za 7 – 8  sati planinarskog hoda, no obilazak nije vremenski ograničen. Za obilazak predlažemo da pođete od KT-1 u Belcu gdje se može kupiti dnevnik, do KT-10, gdje se nalazi planinarska kuća Belecgrad. Kod planinarske kuće se može ovjeriti dnevnik i dobiti numerirana značka obilaznice.

PLAN PUTA: Polazak na turu u 8h, ispred crkve Majke Božje Snježne u Belcu (KT 1)

Prijevoz do polazišne točke organizirate sami, osobnim automobilima.

OPREMA: Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, slojevita odjeća, rezervna odjeća za presvlačenje, jakna s kapuljačom, zaštita od vjetra, kiše, sunca, snijega, noćna lampa). Ponijeti dovoljno tekućine.

Ovisno o vremenskim uvjetima ponijeti gamašne, žabice ili dereze.

HRANA I PIĆE: Hranu i piće za turu trebate osigurati sami (iz ruksaka). Planinarski domovi su dobro opskrbljeni pićem i hranom, tako da postoji mogućnost I dogovora toplog obroka, ako će biti zainteresiranih.

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. 

Vodiči zadržavaju pravo promjene, odnosno nadopune plana izleta u skladu s uvjetima na terenu.

Svaki sudionik izleta mora imati uplaćenu članarinu za tekuću godinu. Obavezno ponijeti sa sobom planinarsku iskaznicu.

Ovaj izlet bude ujedno I dogovor zainteresiranih visokogoraca za nadolazeću zimsku vježbu (kretanje u zimskim uvjetima), 29./30.01.2022. Iskoristit će se prilika da se sudionici bolje upoznaju I pripreme, porazgovaraju I pitaju o potrebnoj zimskoj opremi, za sudjelovanje na vježbi I dr.

SVOJE SMEĆE UVIJEK NOSITE U DOLINU !

Vodič izleta:

Tanja Potrebica: tanja.potrebica@gmail.com; 098-646-815

 PDF programa možete preuzeti OVDJE!