ODRŽANI IZLETODRŽANI IZLET

Nedjelja | 20.01.2019

21.VINCEKOV POHOD

Polazak: 7 sati ispred Turista

U organizaciji PD Bundek polazimo na Vincekov pohod vinorodnim brežuljcima od kojih ni jedan nije viši od 300 m. Petnaestak kilometara za 4-5 sati hodanja kraj mnogih stajanki i odmorišta. Rekreativci tradicionalno skraćuju  hodanje nakon gorica u kojima se vrši simbolični obred rezidbe trsja.Vinogradari si tako zažele sretnu novu vinogradarsku godinu,a mi planinari uspješnu i kvalitetnu novu planinarsku godinu.

Početak pohoda je između 8 i 9 sati sa parkirališta u Toplicama Sv.Martin. Startnina od 15 kn uključuje kontrolni kartončić koji se potvrđuje na kraju u dvorani (uz kartončić priložiti listić startnine) te kruh sa slaninom i žestica na startu.

Prolazi se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradinščaka,Kapelščaka,Koncovčaka, Baloga i Bundeka. Na jednoj od stajanki bit će obavljen obred rezidbe trsja te rekreativci nastavljaju cestom do autobusa i voze se do sportske dvorane.Ostali pješače dalje ravničarskim djelom 2 km do sportske dvorane u M.Središću gdje je kraj pohoda a početak planinarske veselice uz glazbu,jelo i piće (grah,hrenovke,kobasice) po pristupačnim cijenama.

Povratak u 17 sati

Cijena izleta je 30 kn

Oprema primjerena dugom zimskom hodanju,zdravstvena,planinarska i osobna iskaznica.

Svaki sudionik pohoda ide na vlastitu odgovornost! Držati se kolone, svaki svojim tempom do cilja.

 

Ugodan pohod i druženje želi vam vođa puta Dragica Dražić  098/175 0 717

 

PDF programa možete preuzeti OVDJE!